Kušanje vina


Kušanje vina

D ržeći se svog stila, ne podilazeći trendovima, stvaramo odlična vina ukorjenjena u srcu hrvatskog Podunavlja. Spoj tradicije u procesima i moderne tehnologije u doradi i njegovanju vina.

Zavisno od sorte grožđa i uvjeta sazrijevanja odnjegovana vina punimo u boce pod različitim etiketama. Jer, tek onda kada nešto okusimo, kušamo, spoznajemo što je to nešto. Od svijeta čula: oka, uha, ruku, samo je svijet usta, okusa, neposredan doživljaj, najbliži stvarnosti. Tu kod nas možete odvojiti neposredan doživaljaj od apstraktnog. Jer apstraktni život se ne izgrađuje na stvarnim osjetilnim iskustvima, već na poticajima.

Š to je vino, kakvo je naše vino, jedino možete neposredno saznati ako dođete u vinograd, prošetate zemljom u koju se loza ukorijenila i iz koje hrani plod – grožđe.

Razgovarate s vinogradarom, vincilirom, udahnete vjetar s Dunava koji noću hladi suncem ugrijano grožđe. Osjetite miris cedra i bilja u vinogradu.
Jer nema uopćenog vina, kao što nema uopćenih ljudi. Postoji samo iločko, baranjsko, erdutsko, aljmaško ili vino pojedinog godišt, vincilira, bačve. Svako pojedino vino ima i posebnog genija, a tog genija prepoznaju usta.
Dođite i kroz razgovor s nama i kušanje vina, upoznajte sve ono što je iza, skriveno u svakom pojedinom vinu.

 

Upitnik za kušanje vina

 

 

Potrebno noćenje (odaberite mjesto i tip):
AljmašOsijekSobeKuća

Potreban prijevoz
NEDA

Želite li druge sadržaje obilaska regije
Jedan danDva dana

Treba li zbrinuti kućne ljubimce
NEDA

Treba li osigurati boravak za djecu
NEDA